Kontaktlinser

En løsning, der sidder lige i øjet

Rokkjaer-10

Mange bruger kontaktlinser, fordi det er nemt, og andre vælger kontaktlinser på grund af udseendet. Er du interesseret i kontaktlinser, så book en tid til en samtale om mulighederne. Her kontrollerer optikeren om dine øjne egner sig til kontaktlinser og du får taget en synsprøve. Når styrken og øjets krumning er fastlagt, får du mulighed for at prøve et par kontaktlinser og derefter får du en grundig instruktion i brugen af kontaktlinserne og får linserne med hjem på prøve.
En del af undersøgelsen kan være en spaltelampeundersøgelse. Med en spaltelampe kan man forstørre den ydre del af øjet og den forreste del af øjets indre bl.a. regnbuehinden og linsen. Lyset fra lampen kan varieres og sendes fra mange forskellige vinkler, så man skaffer sig det bedst mulige billede af øjet. Ofte er der monteret et kamera i forbindelse med spaltelampen. Det giver mulighed for at følge øjets udvikling, så man kan tage højde for de ændringer der sker.

1-dagslinser

1-dagslinser er ideelle, hvis du ønsker komfort og sikkerhed. 1-dagslinser er det rigtige valg til sport og fritidsaktiviteter, og du slipper for rengøring af linserne. 1-dagslinser minimerer risikoen for øjenirritation og er også velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser.

14-dages kontaktlinser

Denne type linser kræver ingen tilvænning, og om nødvendigt kan du endda sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre.

30-dages kontaktlinser

30-dageslinser bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. 30-dageslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over. 30-dageslinser er bløde og behagelige, og prisen er attraktiv.

Døgnlinser

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver fx ikke at medbringe rensevæske og lignende, når du skal hjemmefra. 30-døgnslinser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, og derfor bliver hornhinden ikke irriteret.

Flerstyrkelinser

Kontaktlinser fås også med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne type linser kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.

Natlinser

De så kaldte Ortho-K linser. I løbet af natten retter de synsfejlen. Næste morgen tar du linser af og så kan du se tydeligt. Det er særlig godt for dig, som ikke kan bære alm. bløde linser hele dagen. Desuden får man den bonus, at det bremser udviklingen af nærsynethed.